Amazon.co.uk Widgets

Modeling af et matematisk geni

Hvert år afholdes en konference i USA der hedder TED – for Technology, Entertainment og Design. På denne konference taler et hav af begavede og meget interessante talere i 18 minutter hver. Det lyder ikke af meget, men det er slående hvor megen information og inspiration, der kan formidles på 18 min.

Nedenstående oplæg af Arthur Benjamin – Lightning calculation and other “Mathemagic” – viser et matematikgeni, der laver vilde udregninger i hovedet. Hen mod slutningen prøver han at illustrere, hvad det er han laver inde i hovedet. Dermed får vi et lille indblik i hvilken mental strategi, han bruger undervejs i beregningerne. 

Og der kommer både tal, ord og masser af bevægelser, som han laver sine beregninger, – og så går det forrygende hurtigt…

(Hvis du ikke vil se hele foredraget, så spring til 10 min. 30 sek. inde i præsentationen, hvor Benjamin begynder på sin beregning.)

 

Er du interesseret i at finde ud af, hvad han har gang i, så kan du læse mere i Arthur Benjamins bog Secrets of Mental Math.

Og hvis du vil have hans hjælp til at lære børn matematik, så er bogen Teach Your Child Math: Making Math Fun for the Both of You måske mere rigtig for dig…

God fornøjelse med at modelere på det…

/Anders

www.ronnau.com
www.adhd-coach.com

Kunne du lide dette indlæg? Så klik hér og abonner på AnvendtNLP. Kategorier: Modeling, Video

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere.