Amazon.co.uk Widgets

Fletning af Mentale Databaser

For nylig havde jeg en klient, der altid kom for sent til møder, hjem fra arbejde, etc.
Han vidste lige præcis, hvor lang tid det tog at komme fra A til B, og det var dét han kørte efter.
Når han så kom til B skulle han jo så bare lige også finde en parkeringsplads, finde frem til mødet, slå en streg, have en kop kaffe, osv…
Og først dér var han klar til mødet.

Vi fik afklaret at han havde en database (D1) med oplysninger om køretid fra A til B, og så havde han en anden database (D2) med oplysninger om, hvor meget han tidligere var kommet for sent til møder på forskellige B’er.
Et økologitjek på den positive hensigt med at have konstrueret D2 var selvfølgelig, at den skulle hjælpe ham til at blive bedre til at komme til tiden.
Når han valgte en forventet køretid var det kun i database D1, at han søgte efter den totale rejsetid. Dataene i database D2 blev ikke brugt til noget andet end at give dårlig samvittighed efterfølgende.

Derefter lavede vi en fletning af de to databaser – akkurat som når man fletter adresser fra et adressekartotek ind i eksempelvis et brev. Effekten af fletningen var, at der nu kun er en enkelt database med den totale rejsetid fra startstedet (skrivebordet), ud til bilen (A), kørsel til B, parkering af bil, transport til rejsedestination (mødelokale), etc. Dataene i den nye database er differentierede, så han godt kan adskille reel køretid og alt det andet.

Derefter forankrede vi effekten ved at tale om effekter, oplevede og forventede forandringer, etc.

En væsentlig forandring er at databasen med alle de gange han var kommet for sent, nu ikke længere bliver brugt til at give dårlig samvittighed, men til at ramme mere præcist. Og dermed er økologien opfyldt.

14 dage efter kom klienten retur med meget gode resultater – og et helt andet problem for os at arbejde med.

Har du arbejdet med mentale databaser, eller kan du se hvordan denne tankegang kan anvendes i din coaching?

/Anders.

www.ronnau.com
www.adhd-coach.com

Kunne du lide dette indlæg? Så klik hér og abonner på AnvendtNLP. Kategorier: Coaching, Modeling, NLP, Teknikker

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere.